Seebook estableix una aliança amb les biblioteques catalanes

(Versió en castellà aquí).

Un dia se’ns va ocórrer que si les nostres targetes Seebook tenen distribució en llibreries, per què no procurar que també la tinguin en biblioteques? Al cap i a la fi, allà és on són els lectors … i sabíem que les biblioteques estan fent un gran esforç per fomentar la lectura en tots els formats, també en el digital.

A diferència dels «Seebook estàndard» que comercialitzem en llibreries i que tenen un codi únic a cada targeta, els «Seebook Indie» permeten que una mateixa targeta sigui utilitzada per un nombre infinit de lectors, així que resultava ideal per a aquest maridatge.

Amb Seebook podríem contribuir a que les biblioteques donessin entrada a dues tendències en auge, l’auto-publicació de qualitat i l’edició digital, alhora que donen a conèixer nous talents literaris. Pel que fa als autors indies, la exhibició dels seus ebooks a les biblioteques els hi proporcionaria molta visibilitat i els ajudaria a ser descoberts per lectors nous, que descarregarien fàcilment la seva obra a la mateixa biblioteca mitjançant el telèfon intel·ligent o tauleta.

Amb aquesta idea al cap, ens vam llançar a muntar un primer projecte pilot que es va presentar amb gran èxit l’octubre del 2014 i al que van participar cinc biblioteques municipals gestionades pel Servei de Cultura de la Generalitat de Catalunya i cinc del Consorci de Biblioteques de Barcelona. Aquí podeu descarregar la nota de premsa amb tots els detalls.

Rosa Sala en presentación Seebook Jaume Fuster

Rosa Sala explica el funcionament de Seebook durant la presentació del projecte (Bib. Jaume Fuster)

Durant més de tres mesos, els autors participants (Elisenda Solsona, Pep Gómez, Jordi Pallarés, Ezequiel Teodoro, Enric H. March i Daniel Jándula) han tingut un exemplar de la seva obra exposada en format Seebook en deu biblioteques diferents, a disposició del públic en dos formats (ePub o PDF). Hi va haver quatre títols en català i dos en castellà.

Seebook Difusió exposats a la biblioteca Jaume Fuster

Seebook dels sis autors participants

L’exposició de les seves obres va anar acompanyada de diversos actes, com presentacions individuals, clubs de lectura, conferències, signatures d’exemplars… El resultat de la prova pilot va ser tan satisfactori que avui estem encantats de poder-vos anunciar la continuïtat d’aquest projecte. A més, després de l’acord assolit aquesta setmana amb la Diputació de Barcelona, encara s’han sumat entre 5 i 12 biblioteques i 9 bibliobusos. Amb aquesta nova incorporació, les obres dels nostres indies arribaran a gairebé qualsevol racó de la geografia catalana.

Cada tres mesos, sis nous autors disposaran d’aquest escenari excepcional per difondre la seva obra mitjançant expositors individuals com aquest:

I els autors que hagin participat en edicions anteriors seguiran estant presents en el projecte gràcies als nostres expositors col·lectius:

Estem ultimant el programa d’actes que acompanyarà aquesta iniciativa: a més de les presentacions i clubs de lectura habituals, estem pensant en concursos de relats i en activitats tan curioses com un «speed-dating  de llibres». Hem creat el compte de Twitter seebookindie per informar de totes les novetats relacionades amb aquest projecte i els seus autors participants. Seguiu-nos!

De moment, qualsevol autor indie que contracti una Seebook Indie i vulgui participar en el projecte, pot posar-se en contacte amb nosaltres aquí. El nostre comitè de lectura examinarà el seu text i decidirà sobre la seva idoneïtat.

(Versió en castellà aquí).

2 comentarios en “Seebook estableix una aliança amb les biblioteques catalanes

  1. Pingback: Seebook establece una alianza con las bibliotecas catalanas | Seebook Blog

  2. Pingback: Seebook Indie arriba a 22 biblioteques | Seebook Blog

Deja un comentario